Köházy Festékáruházak  
Kőházy Festékáruházak Vissza a nyitóoldalra
CégismertetőGyártástechnológiaKereskedelemSzolgáltatásainkElérhetőségeinkKarrier
keresés
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
regisztráció
Egyedi szín összeállítása
Kedvenc színeim
Kivitelezési tanácsadás
Akciók
Színkártyák
 
Kosár tartalmaKosár tartalma
0 db
termék
00,0 Ft
értékbenmegrendelem

Beton- és padlóbevonat

 - Kétkomponensű műgyanta padlóbevonat

DISBOXID 463 EP-GRUND IMPREGNÁLÓ-ALAPOZÓ 25 kg
nagyítás

DISBOXID 463 EP-GRUND IMPREGNÁLÓ-ALAPOZÓ 25 kg

Nettó: 115.425 Ft
Bruttó: 146.590 Ft
Kiszerelés: (KG
 
db    
Raktárinformáció
Budakeszi úti üzletenincs raktáron
Vörösvári úti üzletenincs raktáron
Hengermalom utcai üzletenincs raktáron
Véső utcai üzletenincs raktáron
Pesti úti üzletenincs raktáron
Határ úti üzletenincs raktáron
vissza a webáruházba
A monitoron megjelenő színek a felbontás és a különböző beállítások következtében eltérhetnek a valós színektől!

Kapcsolódó letölthető dokumentumok:

pdf Disboxid463.pdf
 
Leírás:
 
DISBOXID 463 EP-GRUND IMPREGNÁLÓ-ALAPOZÓ

Színtelen, gyorsan kötő kétkomponensű folyékony epoxigyanta, ásványi alapú padló felületek alapozására önterülő bevonatok készítéséhez.

Felhasználási terület - Alapozóként, vagy önterülő simítóként padlóbevonatok alá.
- Disboxid 946 Mörtelquarz kvarchomok kötőanyagaként rendkívül kopásálló ipari padlók, padló-, és falátmenetek kialakítására, illetve kitörések javítására.
- Sima, vagy csúszásgátló bevonatokhoz
- Repedések kiöntésére
- Kötőanyag és önterülő bevonat színes kvarcbetonokhoz

Az anyag jellemzői: - 10 .C-on is jól keményedik
- Időjárásálló
- Tartós nedvességnek ellenáll
- Vegyszereknek ellenáll
- Élelmiszeripar területén is alkalmazható

Alapanyag: Alacsony viszkozitású, kétkomponensű, oldószermentes, A/F epoxigyanta.

Kiszerelés: 25 kg Alap: 16,67 kg fémtartály Edző: 8,33 kg vödör

Szín: Transzparens.
Az időjárási hatások és ultraibolya sugárzás következtében színárnyalati eltérések és krétásodás lehetséges. A szerves színezőanyagok (pl. kávé, vörösbor vagy levelek), illetve különböző vegyszerek (pl. fertőtlenítő szerek, savak) színárnyalati eltéréseket eredményezhetnek, ami azonban a használhatóságot nem befolyásolja.

Termékleírás:
Tárolás: Hűvös, száraz, fagymentes helyen. Az eredeti, lezárt edény legalább 1 évig eltartható. Alacsonyabb hőmérsékleteknél az anyag felhasználás előtt 20 °C-on tárolandó.

Műszaki adatok:
Sűrűség:kb. 1,1 g/cm3
Száraz rétegvastagság: kb. 95 um / 100 g/ m2
Taber szerinti kopás: 30 mg / 30 cm2 CS 10/1000 U/1000g
König szerinti Herbert keménység: kb. 190 Másodperc
Shore D-keménység: kb. 81

Alkalmas alapok:
Minden ásványi eredetű alap. Az alapnak hordképesnek, formatartónak, szilárdnak, szennyeződéstől, portól, olajtól, zsírtól, guminyomoktól és egyéb elváló anyagoktól mentesnek kell lennie. Az alap felületi szakítószilárdsága átlagban 1,5 N / mm2 legyen. A legkisebb egyedi érték nem lehet kisebb, mint 1,0 N / mm2.
Az alapoknak a kiegyenlítő nedvességüket el kell érniük:
Beton-, és cementbevonat legfeljebb 4 Súly %
Anhidrit bevonat legfeljebb 0,5 Súly %
Magnezit bevonat 2-4 súly %
Fabeton 4-8 súly %

Feldolgozás: A felszálló nedvesség ellen szigetelni kell. Anhidrit és magnezit bevonatoknál sürgősen földszigetelni kell.

Az alap előkészítése: Az alapot a megfelelő eljárásokkal, pl. sörétezéssel, vagy maratással úgy kell előkészíteni, hogy az a felsorolt követelményeknek megfeleljen.
Az alapon lévő kitöréseket és hibás részeket Disbocret-PCC-, vagy Disboxid EP habarccsal javítsuk ki.
Bekeverés: Az edzőt az alapmasszához adjuk és lassú keverővel (legfeljebb 400 fordulat/perc) intenzíven átkeverjük. Áttöltjük egy másik edénybe és ismét újra alaposan megkeverjük.
Keverési arány: Alap : edző = 2 : 1 súlyrész

Feldolgozhatóság ideje: 20 ° C hőmérsékleten és 60% relatív páratartalom mellett kb. 20 perc. Magasabb hőmérsékleten csökken, alacsonyabb hőmérsékleten nő feldolgozhatósági idő.

Felhordás: A felhasználásnak megfelelően gumi simítókéssel, impregnáló kefével, közepes szőrű hengerrel, vagy simítókanállal.

Rétegfelépítés:
1. Alapozás: A bekevert anyagot a felületre öntjük, és gumi lehúzóval egyenletesen elterítjük. Az esetleges fénylő foltokat közepes szőrű hengerrel, vagy impregnáló kefével átdolgozzuk.
Gyengén szívó alapfelületek esetén az anyagot legfeljebb 15 súly %-ban Disboxid 419 Verdünner hígítóval hígíthatjuk. A friss alapozást igény szerint homokkal beszórjuk.
A hengerrel felhordott csúszásgátló és habarcs bevonatokhoz Disboxid 943/944 Einstreuquarz beszóró homokkal dolgozzunk. Önterülő, simított bevonatoknál Disboxid 942 Mischquarz homokot használjunk. A homokkal be nem vont alapra 8-24 órán belül réteget kell felvinni.
2. Hengerezett bevonat: Az anyagot 1-2 művelettel az 1. Pontban leírtaknak megfelelően felhordjuk.
A csúszásgátló bevonathoz az első, friss réteget a kívánt érdességi foknak megfelelően Disboxid 943/944 Einstreuquarz beszóró homokkal, illetve más, arra alkalmas szóróanyaggal, mint pl. Duroppal, vagy szilícium karbiddal beszórjuk.
3. Javító bevonat: Sima, finomszemcsés alapok:A simító anyagot 1 súlyrész Disboxid 463 EP-Grund SR és 1 súlyrész Disboxid 942 Mischquarz keverékéből készítjük el.
Egyenetlen, durva alapok: A simító anyagot 1 súlyrész Disboxid 463 EP-Grund SR és 1 súlyrész kvarchomok (Disboxid 942 Mischquarz + Disboxid 943 Einstreuquarz 1:1 arányban keverve) keverékéből állítjuk elő. A simítómasszát az alapozott felületre öntjük, és simítókanállal egyenletesen eloszlatjuk. Ezt követően tüskés hengerrel légtelenítjük. A kész simítást igény szerint homokkal beszórhatjuk.A nagyon porózus és durva alapokat felhordás előtt Disboxid 463 EP-Grund SR alapozóval kezeljük.
4. Habarcs bevonat: a padlót az 1. Pontban leírtaknak megfelelően alapozzuk. A habarcs 1 súlyrész Disboxid 463 EP Grund SR és 10 súlyrész Disboxid 946 Mörtelquarz keverékéből álljon. A habarcshomokot öntsük egy betonkeverőbe és forgás közben adagoljuk a bekevert kötőanyagot., 2-3 percig keverjük intenzíven. A habarcsot nedvesen vigyük a friss alapra, vagy a már kemény, homokkal beszórt alapra, majd tömörítsük és végül műanyag-, vagy rozsdamentes acél simítóval simítsuk el. Burkoló munkálatoknál a habarcsot vezető lécekkel kell lehúzni. A vízzáró, vagy csúszásgátló felületek kialakításához a bevonatot a 2. pontban leírtaknak megfelelően impregnáljuk.
Amennyiben átdolgozásra kerül sor a habarcsbevonatot Disboxid 463 EP-Grund SR-rel, kb. 2 súly% Disboxid 951 EP-Stellmittel hozzáadásával kezeljük, illetve alapozzuk.

Anyagfelhasználás:
Alapozás: kb. 200-400 g/m2
Hengerezett bevonat: kb. 250-350 g/m2, rétegenként
Javító bevonat egyenletes, finomszemcsés alapokhoz:
Disboxid 463: ---
EP-Grund SR: kb. 800 g / mm / m2
Disboxid 942: ---
Mischquarz (kevert homok): kb. 800 g / mm / m2
Egyenetlen, durva alapokhoz:
Disboxid 463: ---
EP-Gund SR: kb. 800 g / mm / m2
Disboxid 942:
Mischquarz (kevert homok): kb. 400 g / mm / m2
Disboxid 943: ---
Einstreuquarz (beszóró homok):kb. 400 g / mm / m2
Habarcs bevonat
Disboxid 463: ---
EP-Gund SR:kb. 190 g / mm / m2
Disboxid 946: ---
Mörtelquarz (habarcshomok): kb. 1,9 kg / mm / m2
A pontos anyagmennyiséget a felületen elvégzett próba alapján lehet megállapítani.

Várakozási idő: Az egyes munkafázisok közötti várakozási idő 20 ° C-on legalább 8, legfeljebb 24 óra legyen. Hosszabb várakozási idő esetén a megelőző munkafázis során felhordott felületet meg kell csiszolni, amennyiben azt nem szórtuk be homokkal. A megadott időintervallum magasabb hőmérsékleteknél rövidebb, alacsonyabb hőmérsékletnél hosszabb lehet.

Feldolgozási hőmérséklet: Az anyag-, környezet-, és alap hőmérséklete legalább 10 ° C, legfeljebb 30 ° C legyen. A levegő relatív páratartalma a 80%-ot ne haladja meg. Az alap hőmérsékletének legalább 3 ° C-kal a harmatponti hőmérséklet felett kell lennie.

Száradási idő:20 ° C-on, és 60 %-os relatív páratartalom mellett kb. 8 óra múlva lépésálló, kb. 3 nap múlva mechanikusan terhelhető, és kb. 7 nap múlva keményedik ki teljesen. Alacsonyabb hőmérsékletnél a fenti értékek arányosan nőnek. A kiszáradás szakaszában (kb. 8 óra 20 ° C-on) felhordott anyagot védjük a nedvességtől, máskülönben a felület nem lesz megfelelő és csökken a tapadóképesség.

A szerszámok tisztítása: Használat után azonnal, hosszabb állásidő esetén Disboxid 419 Verdünner hígítóval.

Útmutató: A termék kizárólag ipari felhasználásra készült.
Alap: Gyúlékony. Szem-, és bőrirritáló. A bőrrel érintkezve allergiát okozhat. Vízi élőlényekre káros, nyílt vizekbe kerülve hosszú távon káros hatású. Használat közben nyílt láng használata és a dohányzás tilos. A gőzt / párát ne lélegezzük be. Bőrrel ne érintkezzen. Ha szembe kerül azonnal öblítsük ki alaposan vízzel és hívjunk orvost. Ha bőrre kerül, azonnal bő szappanos vízzel mossuk le. Ne engedjük a lefolyóba / nyílt vizekbe. A felhasználás során használjunk megfelelő védőkesztyűt és védőszemüveget / maszkot. Amennyiben a helyiség szellőzése nem megfelelő használjunk védőmaszkot. Csak jól szellőző helyiségben használjuk. Epoxitartalmú vegyületeket tartalmaz. Tartsa be a gyártó útmutatásait (biztonsági adatlap).
Edző: A tüdőbe, gyomorba jutva, és a bőrrel érintkezve egészségkárosító hatású. Maró hatású. A bőrrel érintkezve allergiás reakciókat válthat ki. Jól elzárva, gyermekek számára nem hozzáférhető helyen tároljuk. Ha szembe kerül azonnal alaposan öblítsük ki vízzel és keressük fel az orvost. A felhasználás során viseljünk megfelelő védőruházatot, védőkesztyűt és védőszemüveget / maszkot. Baleset, vagy rosszullét esetén azonnal hívjunk orvost (ha lehet, mutassuk meg a termék címkéjét). Csak jól szellőző helyen használjuk.

Hulladékkezelés: Csak olyan göngyöleg forgatható vissza, amelyből a maradék anyagot kiürítették.
Anyagmaradványok: Az alapot az edzővel együtt hagyjuk kiszáradni és festékhulladék formájában kezeljük. Giscode: RE 1

További adatok: Lásd a biztonsági adatlapokat.

Műszaki tanácsadás: Ez a műszaki ismertető nem foglalkozhat valamennyi, a gyakorlatban előforduló alapfelülettel és azok festéstechnikai előkészítésével.
Nehéz esetekben kérje szaktanácsadóink részletes és egyedi megoldást nyújtó véleményét.
Műszaki Információ Disbon Nr. 463 Állapot: 2007.december
Ez a műszaki információ a technika legújabb állása és a mi tapasztalataink alapján lett összeállítva.
Tekintettel az alapfelületek és az objektumok sokszínűségére, a felhasználó nem menthető fel azon kötelessége alól, hogy az adott felületen próbafelhordást végezzen.
Új kiadás esetén ez a nyomtatvány elveszti érvényességét.
Partnereink
Stick It!Papírdepo.hu Kft.Lazúr festékek oldalaBognár Kft. Acélszerkezet, kerítés, korlát, rács, kapu, lépcső, előtető, üzletportál kivitelezés
 
Bankkártya elfogadó hely, bankkártyás fizetési lehetőség, CIB Bank Mastercard VISA VISA Electron
© Kőházy Tradíció Kft. webáruház készítés, szoftverfejlesztés