Köházy Festékáruházak  
Kőházy Festékáruházak Vissza a nyitóoldalra
CégismertetőGyártástechnológiaKereskedelemSzolgáltatásainkElérhetőségeinkKarrier
keresés
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
regisztráció
Egyedi szín összeállítása
Kedvenc színeim
Kivitelezési tanácsadás
Akciók
Színkártyák
 
Kosár tartalmaKosár tartalma
0 db
termék
00,0 Ft
értékbenmegrendelem

Favédőszer és lazúr

 - Vastaglazúr, oldószeres

SADOLIN UV ÁLLÓ EXTRA SZÍNTELEN LAZÚR
nagyítás

SADOLIN UV ÁLLÓ EXTRA SZÍNTELEN LAZÚR

Nettó: 3.275 Ft
Bruttó: 4.159 Ft
Kiszerelés: (L
 
db    
Raktárinformáció
Budakeszi úti üzlete3 db
Vörösvári úti üzlete2 db
Hengermalom utcai üzlete3 db
Véső utcai üzlete5 db
Pesti úti üzletenincs raktáron
Határ úti üzlete5 db
vissza a webáruházba
A monitoron megjelenő színek a felbontás és a különböző beállítások következtében eltérhetnek a valós színektől!
SADOLIN UV EXTRA - Extra tartós selyemfényű, színtelen kültéri lazúr
Ajtók, ablakok, kerti bútorok és egyéb kültéri fafelületek tartós védelmére
-extra UV-védelem, vízálló
- hosszantartó bevonat
- megtartja a fa eredeti színét

A Sadolin Uv Extra selyemfényű színtelen kültéri lazúr egy minimális festéktartalmú beeresztő. A faanyagon egy olyan rugalmas védőréteget képez, amely fokozottan ellenáll az eső,a nedvesség és a nap (ultraibolya sugárzás) káros hatásainak. Védőrétegként a sadolin uv extra lazúr a faanyaggal együtt tágul és húzódik össze, jelentősen csökkentve a hólyagosodást és lepattogzást.
Alkalmazási terület: Ablakok, ajtók, kerti bútorok és egyéb kültéri fafelületek bevonására. Nem használható padló bevonására.
Felület előkészítés:
Nyers vagy legyalult fafelület esetén: Ha a fafelület olajos vagy gyantás, akkor alaposan zsírtalanítsunk szintetikus hígítóval. Fokozott igénybevétel esetén, ha szükséges, kezelje egy réteg Sadolin Base alapozóval.
Előzőleg beeresztett fafelület esetén: A felület legyen tiszta és száraz. Enyhén csiszoljuk meg csiszolópapírral vagy tisztítsuk le kemény sörteecsettel, hogy mindne laza részecskét eltávolítsunk. Ha a fafelület előzőleg szabad ég alatt volt, akkor a beszürkült fafelületet addig csiszoljuk, amíg tiszta, fényes felületet nem kapunk. Zsírtalanítsuk a felületet, illetve tisztítsuk le a gyantás részeket és csomókat szintetikus hígítóval enyhén benedvesített rongy segítségével.
Ha a felület állapota rossz, akkor gyaluljuk le, majd kezeljük, mint nyers fafelületet. A kisebb lyukak megszüntetésére használjunk megfelelő tömítőanyagot, fatapaszt. Csiszoljuk simára közepes dörzspapírral az erezettség irányába. Ne használjunk acélgyapotot! Utána mossuk le a felületet híg mosószeres vízzel, és hagyjuk megszáradni. A nyers fafelületeket kezeljük olyan árnyalatú Sadolin Extra vastaglazúrral, aminek színe illik a környező felületekhez.

Használati útmutató:
A festéket előzőleg és a festés során is alaposan keverjük meg. Ne fessünk +5C alatt és +30 C felett, illetve nyirkos időben vagy ha hamarosan eső várható. Már festett fafelületre 1-2 réteget vigyünk fel. Nyers vagy gyalult faanyagra 2-3 réteget kell felvinni. Kerüljük el a túlzott ecsetelést, mert ecsetnyomok maradnak, valamint a túl vékony festékfilm képződését. Ha kiálló erezetet tapasztalunk, akkor a rétegek felvitele között csiszoljuk meg a felületet finom dörzspapírral. Ajánlatos egy próbát végezni a munka megkezdése előtt.A végeredmény függ az eredeti színtől, a fa állapotától és a felvitt rétegek számától. Nagyon világos fafelületeken a Sadolin uv extra arany árnyalatot adhat a fának.

Száradási idő: Tapadási száradás: kb. 5-7 óra. Újrafestés: kb. 12-18 óra. Alacsony hőmérsékleten vagy magas páratartalom mellett a száradási idő megnövekedhet.

Kiadósság: 12-15 nm/liter.

Munkaeszközök tisztítása: szintetikus hígítóval.

Minőségmegőrzési idő: 24 hónap

Biztonsági és környezetvédelmi rendelkezések:
Bőrrel érintkezve túlérzékenységet okozhat (szenzibilizáló hatású lehet). Ismételt expozíció a bőr kiszáradását vagy megrepedezését okaozhatja. Gyermekek kezébe nem kerülhet. A keletkező oldószergőzt vagy festékpermetet nem szabad belélegezni. A bőrrel való érintkezés kerülendő. Megfelelő védőkesztyűt kell viselni. Lenyelése esetén azonnal orvoshoz kell fordulni, az edényt és a címkét az orvosnak meg kell mutatni. Ártalmas a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszan tartó károsodást okozhat. Veszélyes komponensek: nafta ( ásványolaj) hidrogénezett, nehéz: 25-50%, tolifluanid: 0,5-1%. A készítmény túlérzékenységet okozó anyagokat (tolifluanid, kobalt-só és 2-butanonoxim) tartalmaz! Túlérzékeny személyeknél allergiás reakciót válthat ki! EU határértékek erre a termékre (A/e-OB): 500 g/l(2007)/400g/l (2010)
Ez a termék legfeljebb 400 g/l VOC-ot tartalmaz.
Veszélyes készítmény OKBI száma: OKBI-VANO/29/2009
Kermi eng.sz: 2009/2-00172

Csaka teljesen kiürült és kitisztított csomagolóedény hasznosítható újra. A termék maradékát és a termék maradékával szennyezett csomagolóedényt a kijelölt gyűjtőhelyre kell vinni.
Partnereink
Stick It!Papírdepo.hu Kft.Lazúr festékek oldalaBognár Kft. Acélszerkezet, kerítés, korlát, rács, kapu, lépcső, előtető, üzletportál kivitelezés
 
Bankkártya elfogadó hely, bankkártyás fizetési lehetőség, CIB Bank Mastercard VISA VISA Electron
© Kőházy Tradíció Kft. webáruház készítés, szoftverfejlesztés