Köházy Festékáruházak  
Kőházy Festékáruházak Vissza a nyitóoldalra
CégismertetőGyártástechnológiaKereskedelemSzolgáltatásainkElérhetőségeinkKarrier
keresés
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
regisztráció
Egyedi szín összeállítása
Kedvenc színeim
Kivitelezési tanácsadás
Akciók
Színkártyák
 
Kosár tartalmaKosár tartalma
0 db
termék
00,0 Ft
értékbenmegrendelem

THERMOTEK KOLOR SZILIKON DÖRZS VAKOLAT 2 mm 25 kg
nagyítás

THERMOTEK KOLOR SZILIKON DÖRZS VAKOLAT 2 mm 25 kg

Nettó: 15.299 Ft
Bruttó: 19.430 Ft
Kiszerelés: (KG
 
db    
nincs elérhető raktárinformáció
vissza a webáruházba
A monitoron megjelenő színek a felbontás és a különböző beállítások következtében eltérhetnek a valós színektől!
Thermotek Kolor Szilikonos vékonyvakolat dörzsölt struktúra, 2,0 mm-es szemcseméret

Hidrofóbizált, vízlepergető, öntisztuló felület, alga és gombásodás ellen védett, rugalmas, mechanikailag fokozottan ellenálló felület.

Alkalmazási terület:
A homlokzati hőszigetelő rendszerek, vagy más vakolt felületek befejező díszítő vékonyvakolata. Víz, fény- és UV álló tulajdonsága miatt rendkívül tartós felületet biztosít, továbbá növeli a rendszer mechanikai szilárdságát. Kiemelt rugalmassága lévén különösen ajánlott új épületek, illetve meglévő homlokzati hőszigetelő rendszerek újraszínezésére a megfelelő felületképzés után.

Hígíthatóság: Próbafelhordást követően, maximum 2 % vízzel.
Anyagszükséglet (2 mm-es): 2,5 - 3 kg / m2
Száradási idő: 23 oC-on, max.: 24 óra

Tulajdonságok:
Víz- és fényálló tulajdonsága, valamit a hozzáadott, a bevonatot védő algásodásgátló illetve gombaölő adalék miatt rendkívül tartós felületet biztosít. Magas szilikongyanta kötőanyag tartalma növeli a vékonyvakolat élettartalmát. A vakolat hidrofobizáló tulajdonsága hosszú évekig védi a falfelületet, a homlokzatot.

A Trilak színkeverőgépein a kívánt színárnyalatban színezhető. A szín megválasztásánál (kiváltképp a homlokzati hőszigetelő alapfelület esetében) nem javasolt a sötétebb színek felhasználása mivel a napsugarak hatására, mind a felület, mind a homlokzati hőszigetelő rendszer felmelegszik, így nő a felületi feszültség, és ezáltal hajszálrepedések keletkezhetnek a bevonaton, ezért az erős napsütésnek kitett felületeken lehetőség szerint világosabb színárnyalatú vakolat alkalmazása célszerű. A felület magasnyomású vízzel tisztítható. A vakolat felületi megjelenése befolyásolhatja a szín megítélését, ezért célszerű próbabevonat alapján dönteni.

Felület előkészítés: Legyen az alapfelület sima, száraz, megfelelően szilárd, egyenletesen nedvszívó, nem zsugorodó, szennyeződéstől mentes. A THEMOTEK KOLOR SZILIKON vékonyvakolat felhordása előtt legalább 24 órával THERMOTEK KOLOR SZILIKON vékonyvakolat alapozó használata szükséges azonos vagy hasonló színben, mint a kiválasztott vékonyvakolat színe.

Felhasználás:
A THEMOTEK KOLOR SZILIKON vékonyvakolatot felhasználás előtt lassú fordulatú keverővel fel kell keverni. Kb. 5 perc pihentetés után rozsdamentes acélsimítóval lehet felhordani az vakolatot. A felhordott vakolat száradása előtt még nedves állapotban PVC-ből készült simítóval a kívánt struktúrába (függőleges, vízszintes, vagy körkörös irányban) kell eldörzsölni. Rusztikusabb struktúra elérése érdekében használjon polisztirol vagy parafa simítót a dörzsöléshez. Egyenletesen, folyamatosan dolgozzunk, ne adjunk hozzá semmilyen más anyagot illetve szerszámra ragadt finom anyagfelesleget ne dobjuk vissza a vödörbe, mert ez minőségromlást, foltosodást, illetve eltérő struktúrát eredményezhet! Az előírások betartásával igen esztétikus megjelenésű, szemcsés szerkezetű felületet nyerhetünk.

A THEMOTEK KOLOR SZILIKON vékonyvakolat +5 oC-tól +25 oC-ig terjedő környezeti hőmérséklet (levegő- és tárgyhőmérséklet) mellett hordható fel. Tűző napon nem szabad a felhordást végezni, mert a gyorsabb száradás esetenként rosszabb tapadáshoz vezethet. Ugyancsak nem célszerű erősen borult vagy rendkívül párás időben végezni a felhordást. Az egybefüggő, egyszerre látszó felületekre célszerű azonos gyártási dátumú terméket felhasználni. Minden esetben javasolt a színhelyesség ellenőrzése.

Munkavégzés után a szerszámokat és az elcseppenéseket azonnal vízzel el kell mosni, mert a megszáradt anyag már csak erős oldószerekkel (pl. parkettalakk hígító) távolítható el).

Felhasználhatósági idő: 2 év (5-25 oC hőmérsékleten tárolva) FAGYVESZÉLYES!

Összetétel: szilikongyanta kötőanyag, töltőanyagok, víz, pigment.
Veszélyesanyag-tartalom: -
Biztonsági előírások: -
Tűzvédelmi előírás: "D" tűzveszélyességi fokozatba tartozik.
Engedélyek: ÉME A-173/1997

Partnereink
Stick It!Papírdepo.hu Kft.Lazúr festékek oldalaBognár Kft. Acélszerkezet, kerítés, korlát, rács, kapu, lépcső, előtető, üzletportál kivitelezés
 
Bankkártya elfogadó hely, bankkártyás fizetési lehetőség, CIB Bank Mastercard VISA VISA Electron
© Kőházy Tradíció Kft. webáruház készítés, szoftverfejlesztés